Sometimes fantasy is better than reality so I lay there, creating scenarios in my head. But my expectations are so different from my reality. Nothing ever turns out my way.

joi, 24 aprilie 2014

Trecutul - o altă față a ignoranței emoționale


Fanteziile unei visatoare
 
 De ce când eșuezi te arunci în brațele trecutului, fără ezitare ? Te refugiezi in amintirea lui, cel mai iubit barbat din viata ta, asta dupa prima iubire a oricarei fetite. De ce, dacă acolo oricum nu mai e confortabil de mult? E ca un fotoliu vechi și plin de amintiri pe care s-a așternut mizeria. Are arcurile stricate să te înțepe de fiecare când te așezi. Îți sângerează trupul și inima. Și te doare... dar nu te ridici. Doar schimbi poziția. Ești atât de masochistă, adori să te joci așa cu durerile tale. Ti se pare mai simplu să fii ancorată într-un trecut glorios, decat sa irosesti lacrimi pt un prezent pe care oricum il detesti, esti capabila de orice ca sa distrugi ce e mai frumos in viata ta doar pt ca nu ti se pare indeajuns.  Adori sa revezi acelasi episod la nesfarsit.Nu vrei sa intelegi ca acel film s-a terminat. 
Ti se pare caldut acolo, in trecut. Si nu te doare asa de tare ca prezentul. Nu trebuie să te mai străduiești cu alte  întrebări, ai primit de mult răspunsurile....asta te păstrează la suprafața căci este tot ce știi, e ceea ce cunoști cel mai bine.... același refren repetat la nesfârșit, e o certitudine și nu poți schimba nimic. Trecutul îți respiră-n ceafă și-ți șoptește  tot ceea ce te chinui să uiți, amintindu-ți mereu cine ai fost, cine ești acum, și cine nu vei fi niciodată.Și totuși, te simți în singuranța în această ignoranță în care ți-ai învățat inima. Ești prea speriată să-ți dorești să afli mai multe....   
 Tu, deși ești în viață nu mai trăiești de mult.
 Tu nu pari a-ți dori să te trezești din acest somn al ignoranței. Nu vei renunța prea curând la doza zilnică de anestezic. A devenit  un viciu pt tine, e prea tarziu sa mai renunti.
 Tu te-ai detașat emoțional de toți oamenii care au făcut sau încă mai fac parte din viața ta.Tu nu-ți mai dorești alte răni, îți sunt îndeajuns vechile cicatrici, chiar dacă uneori mai răsucești cuțitul în ele. Si asta doar pt ca ti-e dor sa-ti fie dor.... doar pt a simti bucuria unei emotii !!!! Te-ai inchis in tine si nu vrei sa mai pleci niciodata ! Esti in siguranta . Nici macar o vorba, sau un gest nu o sa-ti mai intre in  suflet.

Tu asta o sa ai intotdeauna, trecutul.Esti penibila. Trist ca nu mai poti vedea si altceva cu ochii tai. Este normal sa te mai si doara de-alungul vietii... iti porti vechile dureri cu mandrie, n-ai mal lasat loc de altele... Ti-au amputat picIoarele si nu mai poti merge niciodata inainte.
  
 P.S :Și nu, nu există un singur tip de iubire așa cum majoritatea tind să creadă . Doar manifestările de dependentă sunt asemanatoare.
 

4 comentarii:

  1. Frumos! Te invit pe http://primacarteblogdinromania.blogspot.se/ poate ai placerea sa o citesti si urmaresti...
    O viata frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne e frica de schimbari...
    Sau suntem prea comozi sa le incercam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand esuezi te gandesti doar la trecut de teama viitorului ... Pacat ca facand asta uitam ca tot noi trebuie sa luptam pentru ca lucrurile sa se schimbe in bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt bune intrebarile cu care ai inceput, as vrea si eu raspuns la ele.

    RăspundețiȘtergere

Soapte ratacite...